Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MDLPL sprijina potentialii beneficiari din aria programului Romania-Ucraina-Moldova in procesul de elaborare a proiectelor

MDLPL sprijina potentialii beneficiari din aria programului Romania-Ucraina-Moldova in procesul de elaborare a proiectelor

Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor, Autoritatea Comuna de Management a Programului Romania-Ucraina-Moldova 2007-2013, a organizat in data de 24 mai o intalnire cu reprezentantii Secretariatului Tehnic Comun si antenele acestuia din cele trei tari partenere in acest program.

Scopul acestei intalniri a fost de a familiariza personalul acestor organizatii cu tipul de activitati pe care urmeaza sa le desfasoare in perioada imediat urmatoare pentru promovarea programului in regiunile eligibile, precum si de a stabili calendarul acestor actiuni.

Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor beneficiaza de asistenta Guvernului German, in cadrul unui proiect bilateral de cooperare, prin intermediul caruia potentialii beneficiari ai programului vor primi sprijin in elaboarea cererilor de finantare si in identificarea partenerilor.

In perioada imediat urmatoare (lunile iunie-iulie) vor fi organizate o serie de seminarii in orasele care gazduiesc Secretariatul Tehnic Comun si antenele acestuia, si anume: Suceava, Iasi, Cernauti, Odessa si Chisinau. La aceste evenimente vor fi invitati sa participe reprezentanti ai autoritatilor publice locale si regionale, ONG-uri, ONP-uri, asociatii profesionale, camere de comert, universitati, etc. Potentialii beneficiari ai Programului de cooperare Romania-Ucraina-Moldova, vor primi informatii utile cu privire la posibilitatile de finantare oferite de program si de conditiile in care vor putea participa la licitatii.

De asemenea, pana la sfarsitul acestui an, expertii din cadrul acestui proiect bilateral vor oferi in cadrul unor intalniri si sprijin direct potentialilor beneficiari, in redactarea proiectelor.

Pentru selectarea acelor idei de proiecte care vor primi asistenta pentru a fi dezvoltate, in cursul lunii iulie va fi lansata o licitatie, al carei termen limita pentru depunerea aplicatiilor este prevazut pentru luna august. In aceasta prima faza potentialii beneficiari vor trebui sa furnizeze numai informatii generale cu privire la proiectul pe care intentioneaza sa il promoveze: scopul proiectului si cateva detalii privind modul in care se va desfasura, buget estimat, personalul necesar pentru implementarea proiectului, calendarul indicativ al implementarii. Pe baza acestor date se vor selecta cele mai bune propuneri, iar promotorii de proiecte vor primi ulterior sprijin pentru redactarea unor proiecte de calitate.

Mentionam ca proiectele care primesc asistenta pe parcursul elaborarii in cadrul acestui proiect bilateral nu vor fi selectate automat pentru finantare, ci vor participa in aceleasi conditii ca si alte proiecte la viitoarele licitatii.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Vizualizări: 129