Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Boc a cerut ministrilor sa sanctioneze beneficiarii care nu respecta termenele: "Fondurile sa mearga spre alte proiecte"

Primul-ministru Emil Boc a cerut ministrilor, în cadrul Comitetului interministerial pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor comunitare, sa aplice sanctiuni beneficiarilor care inregistreaza intarzieri in implementarea proiectelor fata de graficele asumate initial, la semnarea contractelor de finantare, astfel incat fondurile sa fie utilizate pentru alte proiecte europene.

De asemenea, premierul a cerut ministrilor si secretarilor de stat rigoare in ceea ce inseamna respectarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice.

In acest context, seful Executivului a solicitat aplicarea unor masuri dure, potrivit legii, care sa mearga de la impunerea de  corectii financiare pana la rezilierea contractelor de finantare.

Totodata, ANRMAP va elabora seturi de instructiuni si recomandari pentru Autoritatile contractate referitoare la criteriile de selectie si verificare standard, situatiile in care se pot accelera procedurile de achizitii publice, precum si alte masuri de bune practici. Scopul este acela de a oferi un cadru clar si transparent pentru cei care deruleaza proceduri de achizitii publice în vederea evitarii neregulilor.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 96