Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri nerambursabile pentru crearea unui camin de ingrijire a batranilor din Ploiesti

In data de 11 iulie a.c., directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, domnul Liviu Musat, a participat, la Ploiesti, la evenimentul prilejuit de semnarea unui nou contract de finantare din Regio - Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa prioritara 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.2 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

Beneficiarul acestui contract de finantare este parteneriatul dintre Unitatea Administrativ-Teritoriala Municipiul Ploiesti si Fundatia pentru Copii „Sfantul Sava”, care a obtinut fonduri nerambursabile pentru proiectul „Schimbare destinatie din cazarma in camin de batrani, recompartimentare interioara”. Valoarea totala a contractului este 3.624.455,04 lei, din care valoarea totala eligibila este de 2.575.710 lei, din care 2.189.353,50 lei reprezinta fonduri FEDR.

Proiectul propriu-zis, a carui durata de implementare este de 18 luni, vizeaza schimbarea destinatiei din cazarma in camin de batrani si crearea unei noi infrastructuri in domeniul serviciilor sociale de asistenta si ingrijire a persoanelor varstnice din municipiul Ploiesti. Fondurile nerambursabile Regio vor fi folosite pentru recompartimentarea si extinderea cladirii prin amenajarea a 12 camere cu cate doua paturi si bai individuale unde vor putea fi gazduite, in mod permanent, 24 de persoane. De asemenea, vor fi create spatii de odihna si relaxare, cabinete medicale precum si facilitati pentru ingrijirea persoanelor cu dizabilitati locomotorii.

„Proiectul, al carui contract de finantare s-a semnat astazi, va contribui la crearea unei infrastructuri moderne, cu dotari la standarde europene, in domeniul serviciilor de asistenta sociala comunitara din municipiul Ploiesti. Fondurile Regio pot ajuta la transformarea centrului de ingrijire nou creat intr-un pol de transfer de know - how si bune practici in domeniul serviciilor sociale de tratament si ingrijire a batranilor pentru alte centre similare ce vor fi infiintate in regiunea noastra” , a declarat Liviu Musat, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 917