Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Vosganian: "Speram ca in 2008 proiectele pe care am inceput sa le depunem sa aduca o contributie de 2,5% din PIB"

Vosganian: "Speram ca in 2008 proiectele pe care am inceput sa le depunem sa aduca o contributie de 2,5% din PIB"

Intr-un briefing sustinut de Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, la finalul sedintei de Guvern din 10 octombrie, acesta a declarat: „veniturile cresc de la 74 miliarde de lei la 172 miliarde de lei pe perioada mandatului nostru. Este o crestere foarte mare, practic cresterea este de aproape 250%.”

Aceasta crestere „se datoreaza si ritmului de absorbtie a fondurilor europene. in aceasta privinta, am mai facut o declaratie cu privire la acelasi asa zis „zero” absorbtie. Pentru anul 2007, fonduri de preaderare plus fonduri structurale plus facilitatea Schenghen vor fi sume totale de cca. 1,7 - 1,8 miliarde de euro, bani care vor veni in Romania. Cea mai mare parte au si venit, iar cheltuiala Romaniei la bugetul comunitar, contributia va fi de 1,1 miliarde de euro, deci suntem pe excedent in raport cu UE. Dar, din aceste sume, doar circa 500 milioane de euro vor fi fonduri structurale pentru acest an. Speram ca in anul viitor proiectele pe care deja le-am inceput sa le depunem sa aduca o contributie de 2,5% din PIB.

Deci 2,5 plus 0,5 acea scadere care nu se va mai repeta, inseamna deja 3% in plus. Peste acest 3% venituri in PIB, se adauga circa 1,5% spor la contributiile sociale pe masurile pe care deja le-am anuntat, ceea ce inseamna 4,5% din PIB. La aceasta se adauga anumite masuri legate de procedurile privind colectarea taxei pe valoare adaugata, posibilitatea ca proprietarii, patroni, sa poata lua dividendele pe parcursul anului si alte masuri care inlatura anumite goluri de venituri. Toate acestea vor permite sa ajungem la acest nivel de 39,3% venituri in PIB.”

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 53