Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou contract de finantare semnat in cadrul POS Mediu

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, a semnat miercuri, 6 aprilie, impreuna cu primarul municipiului Sibiu, Klaus Werner Iohannis, contractul de finantare pentru proiectul „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetele Sibiu si Brasov”.

“Este importanta semnarea unui contract de 100 milioane de euro pentru Sibiu, care inseamna realizarea infrastructurii de apa. Acesta este semnalul de incepere a derularii acestui contract. In anul 2008, judetul Sibiu, a mai semnat un contract in valoare de 89 milioane de euro pentru localitatile Medias, Agnita, Dumbraveni, si in 2010, un alt contract, pentru managementul deseurilor, cu o valoare de 22,6 milioane de euro. Astfel, investitiile prin POS Mediu pentru judetul Sibiu insumeaza peste 200 milioane euro” , a declarat ministrul László Borbély.

Valoarea totala a proiectului este de 100.048.232 euro fara TVA, din care finantarea nerambursabila din Fondul de Coeziune este de 76.553.905 euro. Implementarea sa va fi efectuata pe parcursul a 44 luni, in perioada 2011-2014, in final urmand ca aproximativ 246.500 locuitori sa beneficieze de un sistem de apa si canalizare la standarde europene.

Acest proiect presupune investitii in extinderea si reabilitarea sistemelor de apa potabila, precum si in sistemul de colectare a apelor uzate si va fi implementat de catre Operatorul Regional „S.C. Apa – Canal S.A Sibiu” pentru aglomerarile Sibiu - Selimbar, Cisnadie, Rasinari, Mohu, Avrig, Marsa, Ocna Sibiului si Fagaras.

Practic, proiectul consta in principal in masuri de reabilitare a surselor de apa, extinderea si reabilitarea conductelor de aductiune si a statiilor de tratare a apei, extinderea si reabilitarea retelei de distributie si a rezervoarelor de apa, constructia si reabilitarea statiilor de pompare, constructia statiilor de clorinare, precum si reabilitarea si extinderea retelelei de canalizare, inclusiv constructia statiilor de pompare, constructia si reabilitarea statiilor de epurare.

Toate componentele vor fi implementate in conformitate cu strategia de achizitii din cadrul Proiectului, prin intermediul a 14 contracte care includ 11 contracte de lucrari pentru extinderea si reabilitarea sistemului de alimentare cu apa si a sistemului de canalizare in aglomerarile cuprinse in proiect si 3 contracte de servicii de asistenta tehnica, respectiv asistenta tehnica pentru managementul proiectului, asistenta tehnica pentru supervizarea lucrarilor si asistenta tehnica din partea proiectantului.

Sursa: www.mmediu.ro

Vizualizări: 132