Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Noi prevederi privind informarea si publicitatea pentru proiectele de infrastructura de transport din mediul urban

In data de 28 martie 2011, AM POR a emis Instructiunea nr. 67 privind revizuirea Anexei II, referitoare la elementele de informare si publicitate pentru proiectele POR, aferente DMI 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, 2.1. „Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura “ si 5.2. „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurilor specifice pentru valorificarea durabila a resurselor naturale si pentru cresterea calitatii serviciilor turistice”.


Conform acestei instructiuni, pentru proiectele din aceste domenii destinate investitiilor in infrastructura de transport, respectiv pentru proiecte de reabilitare si/sau modernizare strazi urbane se vor intocmi acte aditionale cu reducerea aferenta a bugetelor aferente masurilor de informare si publicitate, daca nu au fost lansate procedurile de achizitie.

Reducerea bugetelor se justifica prin reducerea numarului de panouri temporare si a placilor permanente in cazul proiectelor de infrastructura de transport din mediul urban, deoarece Anexa II revizuita prevede amplasarea de panouri temporare / placi permanente la fiecare 5 km de strada reabilitati.

Spre exemplu, daca se reabiliteaza 20 km de strazi intr-un oras, in localitatea respectiva se vor amplasa 4 panouri temporare (placi permanente) pe strazile si/sau aleile reabilitate, in locurile cele mai vizibile. In cazul in care un panou ar trebui instalat la intersectia a doua sau mai multe strazi, acesta se va plasa cu cel putin 50 m inaintea intersectiei. In situatia in care o strada urbana/alee/intrare se intinde pe o distanta mai mica de 5 km, la unul dintre capetele acesteia se va instala un singur panou temporar, decorat fata/verso.

Se mentin dimensiunile minime recomandate de MIV REGIO pentru panourile temporare (3 m x 2 m) si pentru placile permanente (70 cm x 45 cm). De asemenea este mentinuta obligativitatea ca beneficiarii sa inlocuiasca, in termen de maxim 6 luni de la terminarea proiectului, panourile temporare cu placi permanente.

Anexa II revizuita a contractelor de finantare REGIO precizeaza ca placile permanente vor ramane instalate la locul implementarii proiectului pe o perioada de 5 ani de la data inchiderii oficiale a Programului Operational Regional 2007-2013.

Descarca
Instructiunea si Anexa II revizuita

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 127