Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR: Clarificari privind criteriile de selectie in cadrul Masurii 123 „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”

APDRP aduce clarificari asupra unuia dintre criteriile de selectie ale proiectelor care sunt depuse in cadrul Masurii 123 „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere” a PNDR.

Astfel, membrii Organizatiilor Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare (OIPA) care depun proiecte de investitii in cadrul Masurii 123, nu pot primi 17 puncte pentru indeplinirea criteriului de selectie numarul 5 in cadrul sesiunii de cereri de proiecte aflate in desfasurare (1-31 martie 2011), ci doar in cadrul sesiunilor urmatoare.

In cadrul acestui criteriu este specificat faptul ca beneficiari eligibili sunt cei care alcatuiesc „forme asociative constituite cu minim 6 luni inainte de lansarea sesiunii pentru care aplica, conform legislatiei in vigoare” sau „membri ai unei Organizatii Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare (OIPA) recunoscuta, cu o vechime de minimum 6 luni in cadrul OIPA”. De asemenea, solicitantul poate fi membru al unei asociatii care este membru fondator al unei OIPA.

Asadar, conform criteriului de selectie numarul 5 a cererilor de finantare din cadrul Masurii 123, solicitantii eligibili trebuie sa fie:

  • cooperative agricole de procesare a produselor agricole – conform Legii nr. 566/2004;
  • societati cooperative de valorificare – conform Legii nr. 1/2005;
  • asociatii familiale sau intreprinderi familiale, conform OUG nr.44/200;
  • grupuri de producatori recunoscute in conformitate cu Ordonanta nr. 37/2005, cu modificarile si completarile ulterioare;
  • membri ai unei Organizatii Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare (OIPA) – solicitantul eligibil trebuie sa demonstreze in studiul de fezabilitate sau in memoriul justificativ ca investitia deserveste membrii formei asociative, exclusiv OIPA.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 121