Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect cu finantate europeana pentru elaborarea politicilor publice in domeniul inovarii

Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica implementeaza proiectul „Dezvoltarea capacitatii ANCS de elaborare a politicilor publice in domeniul inovarii si al transferului tehnologic pentru asigurarea unei dezvoltari socio-economice durabile”, Cod SMIS 24120.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin PODCA, Operatiunea – Dezvoltarea de metodologii si instrumente pentru imbunatatirea sistemelor si procedurilor de masurare a performantelor si de raportare asupra activitatii administratiei publice.

Valoarea totala eligibila a proiectului (fara TVA) este de 13.400.625,00 lei, din care asistenta financiara nerambursabila din Fondul Social European este de 11.390.531,25 lei si 2.010.093,75 lei reprezinta contributia ANCS.

Obiectivul general al proiectului vizeaza dezvoltarea capacitatii administrative a ANCS in vederea imbunatatirii procesului de elaborare, monitorizare si evaluare a politicilor publice de inovare si transfer tehnologic pentru asigurarea unei dezvoltari socio-economice durabile.

Scopul proiectului va fi atins prin indeplinirea a doua obiective specifice, respectiv:

  • Elaborarea si implementarea de metodologii de evaluare, monitorizare si raportare a activitatilor de inovare si transfer tehnologic precum si a rezultatelor acestora si realizarea de analize si rapoarte de evaluare.
  • Realizarea unui sistem imbunatatit de coordonare, planificare si implementare a politicilor publice de inovare si transfer tehnologic, instruirea resurselor umane pentru eficientizarea sistemului si promovarea acestuia la nivel national.

Grupul tinta este reprezentat de 105 functionari publici din: administratia publica centrala, OSIM, ORDA si 360 de functionari publici din cadrul administratiei publice locale.

Proiectul va fi implementat de catre Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Transfer Tehnologic si Inovare - ARoTT, pe o perioada de 24 de luni.

Sursa: ANCS

Vizualizări: 145