Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul vrea proceduri standard pentru licitatiile derulate din fonduri europene

Premierul Emil Boc a anuntat, ieri, ca a cerut ANRMAP si ministerelor sa elaboreze proceduri standard pentru derularea licitatiilor in cadrul proiectelor finantate din fonduri europene.

„Vom avea documente standard adoptate prin HG, care vor simplifica procedurile de organizare a licitatiilor si de atribuire a contractelor. Vor exista cateva elemente fixe, valabile pentru toate autoritatile, dar tinandu-se cont si de specificul fiecarui domeniu de absorbtie a fondurilor europene”, a declarat acesta la inceputul sedintei de Guvern de ieri.

Primul-ministru a motivat decizia prin faptul ca se impune o eficientizare si o transparenta crescuta a procedurilor de achizitie, mai ales ca in acest moment exista proiecte in valoare de aproximativ 10 miliarde de euro care urmeaza a fi implementate, o buna parte din acestea urmand sa intre in licitatie in perioada urmatoare.


Domeniile vizate sunt transporturile, mediul, energia si dezvoltarea regionala, ministrii de resort si ANRMAP avand termen pana miercurea viitoare sa elaboreze aceste proceduri standard, cand vor fi adoptate in prima lectura. Ulterior, ele vor fi supuse si atentiei Comisiei Europene, Seful Executivului stabilind inceputul lunii februarie ca data estimativa pentru adoptarea formei finale a procedurilor si publicarea lor in Monitorul Oficial.

In plus, in perioada urmatoare, Guvernul va solicita si Ministerului Agriculturii sa elaboreze procedee standard de licitatii si atribuire a contractelor pentru proiectele europene care se afla in agricultura.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 94