Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

2.000 de proiecte promovate de femei, finantate de catre APDRP

APDRP a incheiat contracte de finantare pentru 1.990 de investitii realizate de femei in mediul rural si finantate prin PNDR.

Aceste investitii sunt aferente masurii 112 „Instalarea tinerilor fermieri”, masurii 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole”, masurii 312 „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi” si masurii 141 „Sprijinirea fermelor de semi-subzistenta”. Toate aceste initiative au fost facute de catre persoane fizice, Persoane Fizice Autorizate si Inteprinderi Individuale, numeroase alte proiecte fiind depuse de catre femei in calitate de asociat sau administrator al unei societati comerciale.

Numarul semnificativ de proiecte promovate de catre femei constituie un succes al PNDR, unul din scopurile acestuia fiind si sprijinirea antreprenoriatului rural feminin.
Cele mai multe cereri de finantare europeana nerambursabila, depuse de catre femei, sunt pentru masura de „Instalare a tinerilor fermieri” (M112), mai precis 1.030 de proiecte. Acest lucru arata inca odata interesul tinerelor femei pentru activitati agricole si initiative in afaceri.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 101