Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Campulung Moldovenesc acceseaza fonduri europene pentru dezvoltare

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat ieri, 17 decembrie, cele doua contracte de finantare prin POR incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al orasului Campulung Moldovenesc.

Obiectivul PIDU depus de municipiul Campulung Moldovenesc, in cadrul Axei Prioritare 1 – Sub–domeniul major de interventie “Centre Urbane”, il reprezinta dezvoltarea durabila a zonei Stadion, Centru si Bodea din municipiu, printr-o abordare integrata.

Proiectul Cresterea sigurantei publice si prevenirea criminalitatii in cartierele Stadion, Centru si Bodea din municipiul Campulung Moldovenesc, judetul Suceava, va urmari instalarea unui sistem de monitorizare (26 camere de supraveghere, 26 lentile pentru camere IP, 2 stalpi de amplasare), a unui sistem de transport al informatiei prin sistemul wireless (33 echipamente acces point, 31 tablouri electrice pentru exterior) si a unui sistem de receptionare a imaginilor (3 sisteme de calcul pentru dispecerat) prin care vor fi supravegheate 30 locatii. Astfel, se vor mentine 7 locuri de munca pe perioada de operare a proiectului. Valoarea totala a acestuia este de 483.355,42 lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 327.682,38 lei.

Modernizarea spatiilor publice urbane din cartierele Stadion, Centru si Bodea din municipiul Campulung Moldovenesc, judetul Suceava, vizeaza reabilitarea si modernizarea infrastructurii stradale si a spatiilor verzi aferente strazilor in cartierele Stadion, Centru si Bodea, in vederea regenerarii arealului urban si sprijinirii dezvoltarii durabile a municipiului. Valoarea totala a proiectului este de 24.974.628,73 lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 19.186.696,48 lei.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 200