Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POSDRU: Ingrijorari privind sustenabilitatea structurilor de economie sociala

Intr-o scrisoare deschisa destinata Directorului General al AM POSDRU, dna. Anca Cristina Zevedei,  dar si altor autoritati publice competente in domeniu, reprezentantii Coalitiei ONG-uri pentru Fonduri Structurale isi exprima nemultumirea referitoare la unele reglementari cuprinse in Ghidul Solicitantului aferent DMI 6.1 - Dezvoltarea economiei sociale.

Astfel, acestia sustin ca respectivele reglementari vor pune in pericol sustenabilitatea structurilor de economie sociala nou infiintate. Intr-un context economic nefavorabil si in conditiile absentei unei legislatii specifice in domeniu, o parte din prevederile acestui Ghid ar putea ingreuna foarte mult implementarea si sustenabilitatea rezultatelor proiectelor, mai ales dupa ce finantarea FSE se va incheia.
 
Beneficiarii nu ar trebui obligati sa infiinteze entitati cu personalitate juridica separata. Mai mult, ar trebui sa se creeze proceduri clare de infiintare a noilor entitati si de reglementare a raportului acestora cu beneficiarii.

De asemenea, pentru a stabili numarul de locuri de munca care trebuie create in cadrul intreprinderilor sociale, ar trebui sa se tina cont de valoarea grantului si de specificul activitatii. Prezentul Ghid obliga beneficiarul sa creeze si sa mentina cel putin 10 locuri de munca in aceste ateliere sau unitati protejate.

Deducerea veniturilor acestor structuri din bugetul proiectului, in locul reinvestirii acestuia, si lipsa unei definitii a conceptului de economie sociala reprezinta alte nemultumiri ale reprezentantilor Coalitiei ONG-uri pentru Fonduri Structurale.

Descarca
Scrisoarea Deschisa

Adina Constantin
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.ce-re.ro

Vizualizări: 179