Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a lansat o noua solicitare de propuneri de proiecte transfrontaliere romano-maghiare

Agentia Nationala de Dezvoltare din Ungaria, in colaborare cu MDRT, lanseaza a patra solicitare de propuneri de proiecte (HURO/1001) in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013.

Programul ofera potentialilor beneficiari o gama variata de oportunitati. Astfel, se pot depune proiecte care sa vizeze urmatoarele domenii:

  • imbunatatirea infrastructurii transfrontaliere de transport sau de comunicatii;
  • protectia mediului;
  • cooperarea in domeniul afacerilor;
  • cercetare - dezvoltare;
  • intensificarea colaborarii in domeniile educatiei, pietei muncii sau sanatatii si prevenirii riscurilor comune.

Proiectele trebuie sa aiba un caracter transfrontalier si sa fie realizate de catre organizatii partenere de pe o parte si cealalta a granitei. Astfel, parteneriatele trebuie sa includa cel putin un partener roman si unul maghiar din aria eligibila.

Organizatiile eligibile
sunt cele care:
  • actioneaza in beneficiul public (institutiile de stat, organizatiile publice locale, organizatiile non-profit, camerele de comert etc.);
  • isi desfasoara activitatea in aria eligibila a programului: Timis, Arad, Bihor, Satu-Mare, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg;

Resursele financiare alocate din fonduri europene acestei solicitari insumeaza 20.724.106 euro. Programul este finantat prin FEDR, completat de co-finantarea nationala a celor doua State Membre participante in Program, Ungaria si Romania.

Secretariatul Tehnic Comun (STC) al Programului organizeaza o serie de sesiuni de informare, pe parcursul lunii ianuarie 2011, pentru a oferi sprijin potentialilor aplicanti in procesul de completare a cererilor de finantare.

Proiectele trebuie trimise exclusiv prin posta sau posta rapida la sediul STC din Budapesta (VÁTI Nonprofit Kft., H-1016 Budapest, Gellérthegy u. 30-32). Termenul limita de depunere este 1 martie 2011, data postei. Cererile trimise ulterior vor fi automat respinse.

Descarca Pachetul de aplicatie oficial (lb.engleza)
Descarca Pachetul de aplicatie (lb.romana)
Descarca Pachetul de aplicatie (lb.maghiara)

Sursa: MDRT

Vizualizări: 142