Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Strategia energetica a Romaniei si investitiile in productia de energie regenerabila, in dezbatere la Mediafax Talks about Energy

Strategia energetica a Romaniei si dezvoltarea tehnologiei de tip Smart Grid vor fi analizate de directori ai celor mai mari companii energetice si de specialisti in tehnologie la conferinta Mediafax Talks about Energy, ce are loc marti, 16 noiembrie 2010.

Evenimentul cu tema „Smart Grid – retelele energetice ale viitorului”, organizat de Mediafax impreuna cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), se va desfasura de la ora 9.30, la Hotel InterContinental, sala Ronda.

Mediafax Talks about Energy il are ca invitat de onoare pe Ion Ariton, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, iar ca lectori pe: Tudor Serban – consilier in MECMA, Mihai David – director general al Hidroelectrica, Constantin Balasoiu – director general al Complexului Energetic Craiova, Stelian Gal – director general al CNTEE Transelectrica S.A, Valentin Mircea – membru al Plenului Consiliului Concurentei, Alexandru Sandulescu – director in MECMA, Calin Vilt - consilier DG Smart S.A./Membru in Consiliul de Politica energetica SUA-UE pentru SMART GRID, Iulian Iancu – presedinte al Comisiei pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor si Luana Opartan – Senior Associate la firma de avocatura Popovici Nitu & Asociatii.

Speakerii vor aduce in dezbatere strategia energetica a Romaniei si stadiul infiintarii celor doua companii energetice nationale, Electra si Hidroenergetica, ce ar urma sa comaseze principalii producatori de electricitate si carbune.

Impactul pe care il va avea dezvoltarea tehnologiei de tip Smart Grid si posibilitatea ca implementarea programului de retea inteligenta sa duca la repozitionarea energetica a Romaniei in plan regional sunt alte teme ce vor fi dezbatute.

De asemenea, lectorii vor pune in discutie investitiile facute in productia de energie regenerabila si criteriile de distribuire a certificatelor verzi, precum si stadiile modernizarii infrastructurii de gaze naturale si electricitate.

Inscrierile pentru participare se fac pe website-ul www.mediafaxtalks.ro/energy/participa.php pana pe 15 noiembrie 2010.

Evenimentul organizat de Mediafax impreuna cu MECMA are ca partener compania Enel si se desfasoara cu sprijinul AmCham Romania si al www.fonduri-structurale.ro- Structural Consulting™ Group.

Despre Mediafax Talks

Mediafax organizeaza, incepand din 2006, evenimente de business care vin in completarea informatiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinte Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispozitie un forum de dezbatere despre subiecte si probleme arzatoare, precum si o modalitate de dialog cu autoritatile.

Persoana de contact:

Raluca VOIVOZEANU
Conference & Print Development Manager, MEDIAFAX
Str. Aurel Vlaicu 62-66, Sector 2, Bucuresti
Telefon: 031 825.64.24
Mobil: 0744 584.661
Fax: 031 825.64.16
www.mediafaxtalks.ro

Vizualizări: 141