Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Parteneriat romano-italian in sectorul agricol

Decebal Traian Remes s-a intalnit miercuri, 09.05.2007 cu omologul sau italian Paolo de Castro pentru a discuta pe marginea politicilor agricole comune si pentru a dezvolta parteneriatul si colaborarea bilaterala a celor doua tari in sectorul agricol.

Una din principalele teme ale discutiei a fost construirea unei aliante puternice intre Romania si Italia, dezvoltarea unor relatii puternice si de durata intre Romania si Italia.

Exista deja o buna colaborare cu Italia avand in vedere ca investitorii italieni administreaza deja peste 300.000 de hectare de teren agricol. Ministrul Decebal Traian Remes doreste atragerea unui numar si mai mare de investitori pe acest sector, convins fiind ca interesele Italiei ii vor indrepta pe acestia catre tara noastra. De asemenea Ministrul si-a exprimat dorinta ca Romania sa beneficieze de sprijinul Italiei pentru acreditarea celor doua agentii de plati - Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Agentia de Plati Pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

Ministrul italian si-a exprimat dorinta de a dezvolta parteneriatul romano-italian atat la nivel european cat si la nivel local, aratandu-se interesat in special de sectorul cerealier si de cel zootehnic. Italia are experienta in ingrasarea viteilor, motiv pentru care se doreste cresterea importurilor italiene din Romania atat de vitei cat si de un efectiv de capete de bivolita - aproximativ 40.000-50.000 pe parcursul urmatorilor ani.

Sursa: Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Vizualizări: 80