Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Domenii pentru care se mai pot depune proiecte in Regiunea Bucuresti - Ilfov

In cadrul conferintei organizate de ADR Bucuresti-Ilfov pe 19 octombrie 2010, a fost prezentata situatia depunerii si contractarii proiectelor depuse in cadrul POR, regiunea Bucuresti Ilfov, precum si protocolul de colaborare dintre ADR BI si JICA Alumni, asociatia specialistilor romani care au urmat cursuri de pregatire in Japonia.

Calitate si profesionalism prin proiecte romano - japoneze

“Colaborarea intre cele doua agentii vine sa aduca un plus de calitate si profesionalism in aceasta regiune. Acest contract instituie o contributie a ADR BI la nivel inalt, in strainatate, unde agentia inca nu s-a promovat.”, a declarat Claudia Ionescu, Sef Departament Promovare Regionala si Investitii in cadrul ADR BI.

Colaborarea dintre cele doua institutii se va concretiza atat in proiecte de promovare, informare, si consultari, cat si pe sprijin logistic. Pentru JICA Alumni, parteneriatul cu ADR BI reprezinta “oportunitati pentru noi si noi programe”, dupa cum declara presedintele asociatiei, dl. Adrian Altarescu.

Situatia depunerii de proiecte in Regiunea Bucuresti - Ilfov

Conform situatiei prezentate de ADR BI, pana in prezent, pe Axa 1 a POR se afla in evaluare 40 de proiecte care corespund celor 12 Planuri Integrate depuse pentru regiunea Bucuresti - Ilfov.

In cadrul DMI 3.1. „Reabilitarea /modernizarea / echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate” s-a depus un singur proiect, care, daca va trece de faza de evaluare, va obtine intreaga suma alocata. Proiectul este depus de CJ Ilfov si isi propune reabilitarea Spitalului Judetean Ilfov.

Cele mai multe proiecte au fost depuse pentru sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor (DMI 4.3.). Astfel, in cadrul celui de-al doilea apel, suspendat la inceputul lunii octombrie, au fost depuse 509 proiecte, de peste 8 ori mai multe proiecte fata de apelul din 2008. Dintre cele peste 500 de proiecte depuse, pentru 9 proiecte s-a semnat contractul de finantare, iar 10 se afla in precontractare.

La acest moment, beneficiarii din Regiunea Bucuresti – Ilfov mai pot depune proiecte pe urmatoarele domenii:

  • planuri integrate de dezvoltare urbana, sub-domeniul „Centre urbane” (DMI 1.1.)
  • reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene sau sosele de centura (DMI 2.1.);
  • reabilitarea, modernizarea si echiparea infrastructurii de sanatate (DMI 3.1.)- in acest moment se mai pot depune proiecte doar pentru reabilitarea spitalelelor ambulatorii;
  • reabilitarea, modernizarea si echiparea infrastructurii sociale (DMI 3.2.);
  • imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta (DMI 3.3.);
  • restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural si crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe (DMI 5.1.);
  • crearea/ dezvoltarea/ modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice (DMI 5.2.);

Pentru a consulta situatia proiectelor depuse in Regiunea Bucuresti-Ilfov, click aici

Adina Constantin,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 169