Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Se pot depune cereri pentru ajutorul specific acordat producatorilor de lapte si imbunatatirii calitatii produselor agricole ecologice

Conform unui comunicat al APIA, in perioada 01 - 29.10.2010 se desfasoara cea de a doua perioada de depunere a cererilor pentru schemele de ajutor specific, finantate din FEGA. Ajutoarele specifice se acorda producatorilor de lapte de vaca din zonele defavorizate, precum si imbunatatirii calitatii produselor agricole, in sectorul de agricultura ecologica, aflate in conversie.

Producatorii agricoli pot depune o singura cerere de solicitare a ajutorului specific, fie pentru o exploatatie din productia vegetala, fie numai pentru una din speciile din productia animaliera, sau numai pentru o exploatatie din apicultura.

Beneficiarii ajutorului specific acordat producatorilor de lapte de vaca din zonele defavorizate sunt producatorii agricoli:

  • persoane juridice si/sau persoane fizice autorizate
  • intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale
  • crescatori de vaci de lapte,
inregistrati in sistemul de administrare a cotelor de lapte pentru livrari si/sau vanzari directe si cu exploatatii localizate in zonele defavorizate din Romania.

Beneficiarii ajutorului specific acordat pentru agricultura ecologica
sunt producatorii agricoli:
  • persoane juridice si/sau persoane fizice autorizate
  • intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale,
inregistrati in fiecare an in sistemul de agricultura ecologica si care se afla sub contract cu un organism de inspectie si certificare, aprobat in Romania.

Cererile se depun
la Centrele Judeteane ale APIA, respectiv al municipiului Bucuresti, pe raza teritoriala unde se afla exploatatia si trebuie sa fie insotite de documentele prevazute de HG 759/2010 si H.G. nr 755 2010 cu modificarile si completarile ulterioare.

Controlul la fata locului se efectueaza pana la data de 15 noiembrie a fiecarui an, pentru ambele scheme de ajutor specific.

Sursa: APIA

Vizualizări: 84