Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Charlie McCreevy spera ca Romania va absorbi fonduri comunitare destinate pietei interne

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a declarat, in cadrul intrevederii de la Palatul Victoria cu Charlie McCreevy, comisarul european pentru piata interna si servicii, ca exista un larg consens la nivelul institutiilor romanesti cu privire la implementarea acquis-ului comunitar si respectarea, de catre Romania, a obligatiilor asumate ca stat membru al Uniunii Europene.

Premierul Tariceanu a sustinut intarirea rolului pietei interne, ca principal cadru de actiune care contribuie la indeplinirea obiectivelor de competitivitate si dezvoltare durabila.
ªeful Executivului a aratat ca eliminarea barierelor in libera circulatie a marfurilor, a persoanelor, a capitalurilor si a serviciilor si implementarea unor reguli mai simple pentru cetateni, consumatori si intreprinderi vor contribui la dinamizarea pietei interne in beneficiul acestora.
Comisarul european pentru piata interna si servicii, Charlie McCreevy, si-a exprimat speranta ca Romania va absorbi, intr-o proportie cat mai mare, fondurile comunitare destinate pietei interne. De asemenea, oficialul european si-a exprimat dorinta ca Romania sa fie activa in dezbaterile privind problematica pietei interne.

Guvernul Romaniei - Biroul de presa

Vizualizări: 71