Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cercetare in domeniul TIC: proiectul WOUNDMONITOR, finantat de UE, permite identificarea bacteriilor si grabeste vindecarea arsurilor

Datorita activitatilor de cercetare finantate de UE, expertii in domeniul medical vor putea sa identifice mai rapid bacteriile sau ciupercile daunatoare prezente in leziunile victimelor incendiilor.

Un grup de  cercetatori din Germania, Italia, Lituania si Regatul Unit au creat un mic dispozitiv electronic ce poate recunoaste tipul de bacterii in doar cateva minute prin identificarea cantitatilor infime de gaz produs de aceste bacterii. Cu cat diagnosticarea infectiilor este mai rapida, cu atat mai repede pot fi tratati pacientii, iar acest lucru, la randul sau, are ca rezultat reducerea costurilor generate de spitalizari indelungate.

Vicepresedintele Comisiei pentru agenda digitala, Neelie Kroes, a declarat: „In fiecare vara vedem imagini cu oameni grav raniti in incendiile care izbucnesc in gospodarii sau in paduri. Datorita sprijinului financiar al UE, tehnologia dezvoltata de WOUNDMONITOR va reduce timpul de diagnosticare si va ajuta medicii sa prescrie mai rapid tratamentul corespunzator.

UE a investit in proiectul WOUNDMONITOR 1,67 milioane de euro din fondurile provenind din cel de-al saselea program cadru (PC 6) pentru cercetare. In cadrul ICT 2010, cel mai mare eveniment de cercetare in domeniul tehnologiilor informatiei si comunicatiilor din Europa, care va avea loc la Bruxelles in perioada 27-29 septembrie 2010, vor fi prezentate mai multe povesti de succes legate de cercetarea finantata de UE in acest domeniu.

Pentru mai multe detalii privind proiectul WOUNDMONITOR, click aici.

Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 73