Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect cu finantare europeana pentru realizarea unui pasaj suprateran, depus la Craiova

UAT a Municipiul Craiova a depus primul proiect de pe lista de proiecte aferente Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a Polului de Crestere Craiova. Astfel, daca proiectul “Realizare pasaj denivelat suprateran peste intersectia de la km 0 al municipiului Craiova in vederea preluarii traficului auto pe E70, respectiv strada Calea Bucuresti - bulevardul Nicolae Titulescu” va obtine finantare europeana, fondurile necesare vor proveni din cadrul POR, Axa 1.

Acest proiect urmareste imbunatatirea infrastructurii publice urbane prin construirea unui pasaj suprateran, reabilitarea spatiilor pietonale, imbunatatirea sistemului de marcaj rutier, reabilitarea liniei de tramvai, precum si realizarea unui sens giratoriu la nivelul solului. Mai mult, se va descongestiona si fluidiza traficul pe axa de transport vizata, zona va deveni mai accesibilitatea, ducand astfel la cresterea numarului de persone care vor utilize mijloacele de transport in comun si promovand crearea unor noi locuri de munca.

Valoarea totala a proiectului este de 59.081.772,23 lei, din care 47.674.176,70 valoare eligibila si 76.316 lei valoare neeligibila. Finantarea nerambursabila solicitata reprezinta 98% din valoarea totala eligibila a proiectului.

In afara de acest proiect, pana la sfarsitul anului 2010 se vor depune inca 5 proiecte, in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a Polului de Crestere Craiova, astfel:

  • Reabilitarea infrastructurii rutiere din zona de Nord-Vest a Polului de Crestere Craiova, in vederea fluidizarii traficului in Zona Metropolitana Craiova, in valoare totala de 78.632.370 lei;
  • Realizarea unui pasaj denivelat subteran, in vederea preluarii traficului auto pe Bvd. Carol I – Aries in municipiul Craiova, in valoare totala de 60.894.288 lei;
  • Modernizarea infrastructurii de transport in comun pentru fluidizarea traficului fortei de munca intre cele doua platforme industriale ale Polului de crestere Craiova, in valoare totala de 67.309.474 lei;
  • Amenajare si revitalizare Centrul istoric al Municipiului Craiova, in valoare totala 89.803.070 lei;
  • Reabilitarea infrastructurii rutiere pe relatia Nord - Sud-Est a Polului de Crestere Craiova, in vederea fluidizarii traficului in Zona Metropolitana Craiova, valoare totala 89.293.972 lei.

Sursa: Primaria Craiova

Vizualizări: 183