Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Nou apel pentru expresii de interes in cadrul initiativei JEREMIE de sustinere a IMM-urilor

AM POSCCE si Fondul European de Investitii (FEI) au anuntat lansarea Apelului pentru Expresii de Interes pentru instrumentul de garantare in cadrul initiativei JEREMIE, cu un buget total de 63 milioane euro.

Obiectivul urmarit prin prezentul apel este acela de a incuraja accesului la creditare al IMM-urilor din Romania, prin incheierea de catre FEI cu una sau mai multe banci din Romania a cate unui contract avand ca obiect o garantie financiara directa plafonata pentru acoperirea primei pierderi a unui portofoliu de credite eligibile nou-acordate, in limita bugetului alocat.

Termenul limita
de transmitere a expresiilor de interes este 6 octombrie 2010.

Solicitantii isi pot exprima interesul pentru contractarea partiala sau in intregime a bugetului alocat, urmand ca distribuirea finala a acestuia sa se efectueze pe baza ofertelor depuse. Comisionul de garantare platibil de catre bancile cu care se va incheia un contract operationale (de garantare) va fi egal cu zero.

IMM-urile eligibile vor putea beneficia de sprijinul disponibil prin instrumentul de garantare numai in relatie directa cu bancile cu care FEI va incheia contractele operationale.

Operatiunile vor avea loc cu respectarea regimului privind ajutoarele de minimis prevazut de CE.

Intermediarii financiari interesati sunt invitati sa consulte textul complet al apelului pe site-ul www.eif.org.

Intrebarile cu privire la acest apel pot fi transmise la adresa de e-mail info.rbd@eif.org.

Informatii suplimentare
JEREMIE reprezinta un set de masuri care are ca obiectiv sprijinirea accesului la finantare al IMM-urilor. In Romania, aceasta initiativa este organizata prin FEI si este finantata printr-o contributie a POSCCE.

Sursa: AM POSCCE

Vizualizări: 129