Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi facilitati de finantare pentru beneficiarii PNDR!


BRD - Groupe Société Générale a incheiat cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), un Protocol de Colaborare care faciliteaza accesul la finantare al potentialilor beneficiari ai PNDR, precum si al beneficiarilor semnatari ai contractelor de finantare cu APDRP.

Protocolul prevede utilizarea unui model standard de scrisoare de confort, ce va fi eliberata de Banca solicitantilor de credite cu proiecte eligibile pentru care APDRP urmeaza sa incheie contracte de finantare din fonduri europene. Scrisoarea de confort va constitui o garantie a faptului ca un proiect acceptat pentru finantare in cadrul PNDR are acces la surse bancare pentru asigurarea co-finantarii si/sau pre-finantarii.

BRD poate finanta componenta de cheltuieli eligibile a proiectelor in proportie de pana la 100% atat prin credite de co-finantare care au rolul de a acoperi componenta privata, cat si prin credite-suport destinate sa acopere decalajul intre momentul efectuarii cheltuielilor si cel al incasarii fondurilor nerambursabile din partea APDRP.

Componenta de cheltuieli neeligibile poate fi finantata de banca, in proportie de pana la 75%, prin credite pe termen scurt si mediu. Suplimentar, pentru acoperirea necesarului de capital de lucru se poate accesa un credit de tip revolving pe 12 luni.

De asemenea, banca poate emite scrisoarea de garantie bancara pentru restituirea avansului, necesara obtinerii pre-finantarii de la APDRP.

Pentru garantarea acestor facilitati acordate de BRD – Groupe Societe Generale, se poate apela inclusiv la garantii acordate de FGCR ( www.fgcr.ro ).

Echipa EUROBRD va sta la dispozitie pentru informatii suplimentare la adresa eurobrd@brd.ro, precum si pe site-ul institutional al bancii www.brd.ro.

Vizualizări: 124