Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MCSI a inceput implementarea proiectului „Platforma pentru integrarea serviciilor de e-guvernare in SEN”

MCSI, prin Centrul National „Romania Digitala”, deruleaza proiectul „Platforma pentru integrarea serviciilor de e-guvernare in sistemul electronic national (SEN)”, asigurand premisele necesare pentru incurajarea investitiilor straine in Romania. Proiectul este co-finantat prin FEDR, valoarea totala fiind de 20.588.409 lei, din care asistenta financiara nerambursabila reprezinta 16.604.672,27 lei (fara TVA).

Proiectul se implementeaza in Bucuresti pe o durata de 23 luni si are ca obiectiv general cresterea calitatii serviciilor oferite de administratia publica centrala catre cetateni, mediul de afaceri si institutiile publice.

Componenta Punctul de Contact Unic (PCU), parte integranta a proiectului mai sus amintit, va permite libera circulatie a prestatorilor de servicii din toate statele membre, facilitand astfel accesul la informatii si servicii online, fara restrictii de spatiu sau timp.
In baza Hotararii Guvernului nr.1439/18.11.2009, Centrul National "Romania Digitala" indeplineste atributiile de autoritate responsabila pentru realizarea, operationalizarea si administrarea Punctului de Contact Unic (PCU) electronic, atributii preluate de la fosta Agentie pentru Serviciile Societatii Informationale, agentie care a obtinut co-finantarea acestui proiect din Fondul European de Dezvoltare Regionala in anul 2009.

Sursa: MCSI

Vizualizări: 161