Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru propriile gospodarii agricole

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a analizat vineri, 27 aprilie,impreuna cu ministrul transporturilor, Ludovic Orban, in vizita in judetul Vrancea, care sunt posibilitatile si care sunt planurile de refacere a drumurilor afectate de inundatii in judet.

La o intalnire cu cetatenii din zona Dumitresti-Chiojdeni-Jitia-Vintileasca premierul Tariceanu a aratat ca refacerea infrastructurii si construirea unor drumuri pentru scoaterea din izolare a unor comunitati montane poate fi o sansa de crestere economica in judetul Vrancea. Vizitand o astfel de zona premierul a declarat: „Va pot garanta ca in curand vor incepe lucrarile pentru refacerea acestei portiuni de drum, inclusiv cei 8 kilometri catre Poiana Stoichi. ªi aceasta este o premisa ca aceasta zona foarte frumoasa sa capete si o dimensiune economica, in asa fel incat multi dintre cei cu care astazi am discutat aici, care s-au plans de lipsa locurilor de munca, de faptul ca trebuie sa traiasca numai din ajutorul social, sa poata sa aiba o speranta de mai bine”.
Premierul le-a transmis celor prezenti ca este preocupat de faptul ca „multi oameni care au muncit o viata intreaga, 30 - 35, aproape 40 de ani de munca, au in continuare, inca, pensii mici”.
„Vreau sa va spun ca politica in domeniul pensiilor este de crestere a nivelului acestora, si acest lucru va fi posibil in masura in care economia romaneasca va merge din ce in ce mai bine”, a spus premierul.
Romania este in al optulea an consecutiv de crestere economica, si inregistreaza cel mai mare ritm de crestere economica din Europa, pentru o tara de dimensiunea ei, a spus premierul, ceea ce „este garantia ca veniturile fiecaruia, fie ca vorbim de salarii, fie ca vorbim de pensii, vor creste”.
Premierul a subliniat ca Guvernul s-a angajat intr-un amplu program de investitii in patru domenii - infrastructura rutiera, educatia, sanatatea, agricultura si dezvoltarea rurala.
„Pentru toate aceste domenii avem in perioada urmatoare importante fonduri europene, care pot fi accesate si care pot sa dea o sansa extraordinara pentru cei care au capacitate de munca, sa-si dezvolte propriile gospodarii agricole, in asa fel incat, pe baza muncii pe care o fac, sa treaca la o alta etapa decat cea in care suntem astazi”, a subliniat primul-ministru.
„Astazi marea majoritate a gospodariilor produc suficient cat sa se intretina oameni. Vrem ca gospodariile agricole sa creasca in ceea ce priveste faza economica, productivitatea, sa inceapa sa se produca pentru piata”, a spus premierul.
Rolul autoritatilor locale, la nivelul judetului, a consiliul judetean, a primariei este esential, a subliniat primul ministru, si le-a solicitat acestora, cat si unitatilor deconcentrate din Ministerul Agriculturii, sa depuna eforturi in asa fel incat fondurile din programul SAPARD sa poata sa ajunga la cei care doresc sa le acceseze, pentru ca viata satului romanesc sa se schimbe in mai bine.

Guvernul Romaniei - Biroul de presa

Vizualizări: 215