Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Orasele au un rol important in Politica de Coeziune 2007-2013

Orasele au un rol important in Politica de Coeziune 2007-2013

Comisarul pentru politici regionale, Danuta Hubner, a participat zilele trecute la a II-a Conferinta Internationala a Managementului Urban, organizat la Stuttgard. In timpul Conferintei ea a pus accent pe rolul important pe care il au orasele in Politica de Coeziune.
Au participat peste 300 de persoane din 22 de tari. La aceasta Conferinta au luat cuvantul arhitecti,academicieni si experti in dezvoltarea urbana, reprezentati ai institutiilor publice, reprezentanti ai ONG-urilor.
Politica de Coeziune a devenit un instrument importantat al comunitatilor. In perioada 2007-2013 vor fi investite 200 miliarde de euro, dintr-un total de 350 miliarde euro, pentru sectoare ca: inovatie, promovarea antreprenoriatului, infrastructura de transport, dezvoltarea resurselor umane.
Politica de Coeziune a devenit pentru Comunitatea Europeana un instrument unic. Politica se bazeaza pe parteneriat si se aplica la toate nivelurile guvernamentale (european, national, regional, local).
Orasele joaca un rol important in Politica de Coeziune 2007-2013 si in economia de la nivel regional, national si chiar european. Orasele, in general, sunt „casa” celor mai prospere afaceri, a institutiilor educationale de la nivel inalt (60% din populatia UE louiesc in orase cu + 5000 loc.), de aceea una dintre prioritatile Politicii de Coeziune 2007-2013 este dezvoltarea zonelor urbane, astfel: 3,3 miliarde de euro vor fi investite in reabilitarea siturilor industriale, 8,3 miliarde euro in reabilitarea urbana, iar transportul urban va beneficia de 4,4 miliarde euro.
Sursa: DG Regio - Comisia Europeana

Vizualizări: 94