Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Turnu Magurele a semnat primul contract de finantare prin POR

Pe 8 iunie 2010, Municipiul Turnu Magurele, judetul Teleorman, a semnat primul contract de finantare din fonduri nerambursabile Regio. Proiectul pentru care s-a semnat contractul - „Consolidare cu demolare partiala Colegiul National Unirea din Municipiul Turnu Magurele, judetul Teleorman” – a obtinut finantare nerambursabila din POR, DMI 3.4 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

Valoarea totala a proiectului este de 12.496.349,87 lei, din care:

  • valoarea eligibila nerambursabila din FEDR: 8.855.093,45 lei;
  • valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national: 1.354.308,41 lei;
  • cofinantarea eligibila a Beneficiarului: 208.355,14 lei.

Proiectul vizeaza imbunatatirea infrastructurii educationale a Colegiului National „Unirea” Turnu Magurele prin extinderea, consolidarea cu demolarea partiala si dotarea acestuia, astfel incat sa raspunda standardelor de siguranta si de calitate specifice unui invatamant european. Un alt obiectiv al proiectului il constituie asigurarea unui invatamant de calitate care sa raspunda exigentelor impuse de piata muncii la nivel regional si national.

Totodata se doreste asigurarea egalitatii de sanse in ceea ce priveste accesul persoanelor cu dizabilitati, a celor provenind din medii sociale vulnerabile si a celor de alta etnie la un invatamant de calitate, modern si eficient.

„Acest proiect este primul contract Regio semnat in municipiul Turnu Magurele si primul contract ce primeste finantare pentru infrastructura educationala din judetul Teleorman”, a declarat Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 124