Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ADR Centru are un nou sediu, reabilitat si modernizat cu fonduri Phare

La doar un an de la demararea lucrarilor, noul sediul al ADR Centru a fost finalizat. Finantate prin programul Phare 2006, lucrarile au vizat reabilitarea si extinderea spatiului existent la adresa vechiului sediu al ADR Centru in vederea eficientizarii activitatilor proprii si delegate ale ADR Centru. Proiectul cu o valoare totala de peste 800.000 euro, a beneficiat de fonduri nerambursabile in valoare de 675.000 euro. Din aceasta suma nerambursabila ADR Centru a cheltuit mai putin de 513 mii euro.

Cladirea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia care a fost reabilitata si extinsa prin acest proiect finantat din fonduri Phare, dispunea initial de 6 birouri, magazie, arhiva, precum si anexele aferente, pe o suprafata totala de circa 300 mp. Lucrarile de reabilitare au fost necesare pentru a putea aduce cladirea la un nivel corespunzator din punct de vedere al necesitatilor (conditii de lucru, numar de personal, tipuri de activitati desfasurate etc). Dupa finalizarea lucrarilor noua cladire a Agentiei este formata din 16 birouri, o sala de conferinte, arhiva, magazie si spatii administrative, totul pe o suprafata de peste 870 mp. Pe perioada celor 18 luni de implementare a proiectului, vechea cladire a fost complet reabilitata, recompartimentata si modernizata. Prin noua constructie s-au realizat inca 572,00 mp de birouri, fiind extinsa astfel constructia veche.

In cadrul proiectului s-au investit 512.760 euro, reprezentand cheltuieli eligibile si aproximativ 37.000 euro, cheltuieli neeligibile. La aceste sume se adauga si TVA aferenta. In acest fel, pentru aceasta investitie au fost consumate circa 76% din fondurile puse la dispozitie de Uniunea Europeana.

„Proiectul de reabilitare si extindere a spatiului a fost impus de cresterea volumului nostru de activitate, pentru eficientizarea muncii. Aceasta investitie raspunde unor necesitati si constrangeri identificate la nivelul Agentiei, iar lucrarile de constructie au necesitat prelungirea perioadei de derulare a proiectului de la 12 la 18 luni”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 112