Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

UE recompenseaza proiectele regionale cele mai originale si mai inovatoare

Un institut suedez care ofera microfinantare femeilor imigrante care doresc sa isi lanseze propria afacere si un proiect german de telemedicina se numara printre cele sase initiative castigatoare ale editiei din 2010 a concursului RegioStars. Trofeul de cristal le-a fost inmanat laureatilor de catre Johannes Hahn, comisar european pentru politica regional.

Pentru a consulta lista completa a castigatorilor, click aici.

Lansate in 2008, premiile RegioStars recompenseaza cele mai bune proiecte finantate de politica regionala a Uniunii Europene, care vizeaza reducerea diferentelor de dezvoltare in teritoriu. Toate regiunile europene sunt invitate sa inscrie proiecte cofinantate din Fondul european de dezvoltare, Fondul social european sau Fondul de coeziune. Anul acesta au intrat in competitie 87 de proiecte.

Recompensand cele mai bune proiecte regionale, concursul RegioStars isi propune sa determine si alte regiuni sa lanseze initiative inovatoare cu ajutorul fondurilor europene. Candidatii pentru editia din 2011 se pot inscrie deja la concurs, data limita fiind 16 iulie 2010.

Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 77