Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR: Clarificari referitoare la documentele justificative aferente Masurii 121 - "Modernizarea explotatiilor agricole"

Pentru a veni in sprijinul beneficiarilor de fonduri in cadrul Masurii 121 “Modernizarea exploatatiilor agricole”, APDRP face o serie de precizari:

A. Pentru evaluarea unitara a criteriului de selectie nr. 2, Exploatatii din sectoarele prioritare, pentru proiectele din sectorul vegetal care au investitii in sistemele de irigatii, pentru care se solicita prezentarea documentului 18.3. „Aviz de gospodarirea apelor in cazul investitiilor privind irigatiile”:

Sunt valabile atat documentul „Aviz de gospodarirea apelor in cazul investitiilor privind irigatiile”, cat si orice alt tip de document care contine informatiile solicitate eliberat de autoritatile competente in baza Ordinului ministrului Mediului si Gospodaririi Apelor nr. 662/2006 (de exemplu „Notificare de gospodarire a apelor”). Diferenta dintre titulatura documentelor este functie de debitul de apa furnizat pentru irigatii.

B. Referitor la documentul “Situatiile financiare (bilant, cont de profit si pierderi si formularele 30 si 40) precedente anului depunerii proiectului inregistrate la Administratia Financiara in care rezultatul operational (rezultatul de exploatare din bilant) sa nu fie negativ”,  APDRP mentioneaza faptul ca aceste documente pot fi depuse si inregistrate si la Registrul Comertului in conformitate cu prevederile Normelor de inchidere a exercitiului financiar 2009, cu conditia ca cei care depun la Registrul Comertului sa aduca confirmarea de depunere cu sumele de control.

Celelalte documente solicitate pentru verificarea situatiei financiare a solicitantului, respectiv “Declaratia speciala privind veniturile realizate in anul precedent depunerii proiectului” si “Declaratia de inactivitate” se primesc daca sunt inregistrate la Administratia Financiara sau la Registrul Comertului.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 105