Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Apel pentru expresii de interes in cadrul initiativei JEREMIE de sustinere a IMM-urilor

AM POSCCE si Fondul European de Investitii a lansat apelul pentru Expresii de Interes pentru instrumentul de capital de risc in cadrul initiativei JEREMIE, avand ca termen limita de depunere data de 14 iunie 2010.

Initiativa JEREMIE (“Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises”) este un set de masuri care are ca obiectiv sprijinirea accesului la finantare al IMM-urilor. In Romania, initiativa JEREMIE este organizata prin Fondul European de Investitii (FEI) care actioneaza ca Fond de Participare JEREMIE.

Initiativa JEREMIE este finantata in Romania printr-o contributie a POS CCE, Axa 1, DMI 1.2 “Accesul IMM la finantare”, din resurse financiare provenind de la FEDR.  Apelul are ca obiectiv infiintarea unuia sau mai multor fonduri noi de capital de risc, in limita bugetului total de 35 milioane euro alocat de Fondul de Participare JEREMIE.

Solicitantii isi vor putea exprima interesul pentru contractarea partiala sau in intregime a bugetului alocat, urmand ca distribuirea finala sa se efectueze pe baza ofertelor depuse.

Intermediarii financiari interesati sunt invitati sa consulte textul complet al apelului la adresa www.eif.org.

Solicitantii sunt rugati sa adreseze orice intrebari cu privire la apel catre FEI, numai la adresa de email info.rbd@eif.org, pana la data de 21 mai 2010. Raspunsurile la toate intrebarile primite vor fi publicate pe site-ul www.eif.org intr-un document de clarificare, in timp util pentru finalizarea Expresiilor de Interes.

Informatii suplimentare

AM POSCCE si FEI nu ofera in mod direct IMM-urilor sprijin financiar prin initiativa JEREMIE. Dupa incheierea procesului de selectie, care va fi anuntata atat pe site-ul Autoritatii de Management pentru POS CCE, cat si pe site-ul FEI (www.eif.org), intreprinderile mici si mijlocii eligibile vor putea contacta exclusiv fondurile de capital de risc nou create pentru a solicita sprijinul disponibil prin intermediul initiativei JEREMIE.

Sursa: www.minind.ro

Vizualizări: 124