Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Decebal Traian Remes le-a cerut directorilor de sucursale judetene ale APIA sa maximizeze absorbtia fondurilor europene

MINISTRUL DECEBAL TRAIAN REMEª LE-A CERUT DIRECTORILOR DE SUCURSALE JUDEtENE ALE APIA Sa MAXIMIZEZE ABSORBtIA FONDURILOR EUROPENE

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Decebal Traian Remes s-a intalnit sambata, 14 aprilie 2007, cu directorii de sucursale judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Scopul acestei intalniri a fost sa identifice problemele cu care se confrunta agentiile locale APIA in cadrul campaniei de primire a cererilor pentru sprijinul pe suprafata care urmeaza sa vina din partea Uniunii Europene.

in cadrul discutiilor, ministrul Decebal Traian Remes le-a cerut imperativ directorilor agentiilor judetene ale APIA sa creasca ritmul de primire a cererilor pentru sprijinul direct pe suprafata in vederea maximizarii absorbtiei fondurilor europene. in acest sens, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a facut un apel la conducatorii agentiilor APIA sa asigure un flux continuu de primire a cererilor pana pe 15 mai, data la care urmeaza a se finaliza campania de depunere de catre fermieri a cererilor de sprijin pentru platile directe pe suprafata. „Transmiteti-le colegilor dumneavoastra ca, de acum incolo, saptamana are 7 zile de munca”, i-a avertizat ministrul Agriculturii pe participantii la intrunire.

Totodata, ministrul Decebal Traian Remes le-a atras atentia directorilor de sucursale judetene ale APIA ca, in cazul in care sarcinile trasate in fata acestora nu vor fi finalizate in termenele stabilite se vor aplica sanctiuni sub forma retinerilor la salarii.

APIA a lansat in data de 1 martie 2007, campania de depunere a cererilor de sprijin pentru plati directe pe suprafata. Potrivit procedurilor, fermierii romani vor putea depune cererea de sprijin la centrele locale si judetene ale APIA pana in data de 15 mai 2007 conform unei programari anuntate. Anul acesta, Romania urmeaza sa primeasca din partea UE un sprijin pentru plati directe la hectar in valoare de 440 milioane de euro, suprafata eligibila fiind de 8,675 milioane hectare.

Biroul de Presa al Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Vizualizări: 104