Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noua echipa a presedintelui Barroso primeste sprijinul Parlamentului European

Eurodeputatii au aprobat pe 9 februarie 2010 noua Comisie Europeana, formata din 26 de membri, in frunte cu presedintele Barroso: 488 voturi pentru (cu mult peste majoritatea necesara), 137 impotriva si 72 abtineri.

Acest vot vine dupa ce, in septembrie 2009, dl José Manuel Durão Barroso a obtinut sprijinul Parlamentului European pentru un al doilea mandat la carma Comisiei.

Noua Comisie ar fi trebuit sa intre in functie in noiembrie 2009, insa numirea a fost amanata din cauza ratificarii intarziate a Tratatului de la Lisabona si a retragerii candidatei bulgare din cursa pentru postul de comisar, dupa audierile in fata Parlamentului European, din luna ianuarie - Rumiana Jeleva a fost inlocuita de Kristalina Georgieva, vicepresedinte al Bancii Mondiale, care a fost audiata saptamana trecuta.

Impreuna cu dl Barroso, noua echipa numara 27 de membri, cate unul din fiecare stat membru. Dintre acestia, paisprezece au facut parte din colegiul anterior. Membrii Comisiei Europene au un mandat de cinci ani.

Echipa Barroso II va intra in functie dupa numirea sa de catre liderii UE.

Sursa: ec.europa.eu

Vizualizări: 67