Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

O noua colaborare romano-ungara la nivel economic

In perioada 12-13 aprilie 2007, in judetul Bacau, se afla reprezentantul Ambasadei Republicii Ungare in Romania, consilierul economic Bogar Ferenc, sosit in scopul dezvoltarii unei colaborari bilaterale la nivel economic, ca raspuns la invitatia adresata tuturor ambasadelor din Romania de catre Camera de Comert Industrie si Agricultura Bacau (CCIA).
Discutiile purtate s-au axat pe prezentarea oportunitatilor de afaceri in plan economic si al afacerilor pentru conturarea unor noi colaborari in viitor, la nivel institutional si al mediilor de afaceri din Romania si Ungaria.
Subprefectul Neculai Olaru a subliniat faptul ca este in interesul ambelor parti dezvoltarea unor relatii economice romano-ungare, Romania putand beneficia de experienta Ungariei in calitatea sa de membra a Uniunii Europene din anul 2004.
“Materializarea proiectelor depinde de identificarea intereselor comune ale celor doua parti, interese pliate pe obiectivul dezvoltarii regionale si, implicit, al dezvoltarii locale, iar deschiderea Institutiei Prefectului este totala in acest sens”, a declarat subprefectul Neculai Olaru.
La randul sau, consilierul economic al Ambasadei Republicii Ungare, domnul Bogar Ferenc, s-a aratat deschis in sensul cooperarii, evidentiind faptul ca Ungaria poate sprijini Romania si, implicit Bacaul, cu privire la metodologia de implementare a proiectelor cu finantare europeana, in baza experientei dobandite de Ungaria ca tara europeana.
In acest sens,doamna Angela Bogea, vicepresedinta a Consiliului Judetean Bacau, prezenta la intalnire, a manifestat un interes deosebit pentru cooperarea in scopul realizarii proiectelor cu finantare europeana destinate dezvoltarii, mai ales in mediul rural, a infrastructurii si constructiilor de obiective culturale, precum si in vederea implementarii acestora.
Programul vizitei mai cuprinde intalniri cu reprezentantii comunitatii locale de afaceri, respectiv Patronatele bacauane de profil si Primaria Municipiului Bacau, precum si o vizita la Parcul Industrial HIT din Hemeius.

Prefectura judetului BACAU - 12.04.2007

Vizualizări: 97