Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sprijin pentru implementarea planurilor integrate de dezvoltare a polilor de crestere Iasi, Brasov si Ploiesti

Pe 28 decembrie 2009 au fost semnate 3 contracte de finantare in Programul Operational Asistenta Tehnica:

  • „Sprijin pentru coordonarea implementarii planului integrat de dezvoltare al polului de crestere Iasi”, durata 36 luni, in valoare de 2.397.947,25 lei;
  • „Sprijin pentru coordonarea implementarii Planului integrat de dezvoltare al polului de crestere Brasov”, durata 36 luni, in valoare de 2.434.189,28 lei;
  • „Sprijin pentru coordonarea implementarii planului integrat de dezvoltare al polului de crestere Ploiesti”, durata 37 luni, in valoare de 3.271.778,63 lei.

Obiectivul
acestor 3 proiecte este de a coordona pregatirea si implementarea Planurilor Integrate de Dezvoltare aferente celor 3 poli de crestere (Iasi, Brasov, Ploiesti), prin sprijinirea activitatii coordonatorilor de poli si a personalului de sprijin aferent acestora.

Coordonatorul de pol de crestere este angajat in cadrul ADR-ului pentru regiunea din care face parte polul de crestere si are rolul de a sprijini coordonarea pregatirii si implementarii Planului Integrat de Dezvoltare al polului si a proiectelor incluse in plan.

Din PO Asisenta Tehnica se va asigura finantarea sprijinului necesar pentru indeplinirea atributiilor Coordonatorilor de Poli. Intrucat acestia vor sprijini pregatirea, implementarea si monitorizarea PID-urilor pentru polii de crestere, care vor include proiecte cu finantare din mai multe programe operationale precum si din alte fonduri publice, facilitand colaborarea si consultarea la nivel central si local cu toate institutiile implicate, activitatile acestora vor reprezenta un mecanism orizontal cheie pentru coordonarea instrumentelor structurale in zona de acoperire a polilor de crestere.

Activitatea Coordonatorilor de poli va avea un impact direct asupra eficacitatii si eficientei proiectelor care vor fi finantate din instrumente structurale in cadrul planurilor integrate de dezvoltare a polilor de crestere.

Sursa: www.poat.ro

Vizualizări: 85