Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Absorbtia fondurilor europene si combaterea evaziunii fiscale – prioritatile anului 2010

Imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene si combaterea evaziunii fiscale sunt doua dintre directiile majore pe care Guvernul le va urmari cu prioritate in anul 2010, a declarat primul-ministru Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern de miercuri, 6 ianuarie.

Premierul a anuntat ca Executivul a decis continuarea activitatii Consiliului de rationalizare a cheltuielilor publice, precum si a Consiliului interministerial privind absorbtia fondurilor comunitare, aflat in subordinea directa a primului-ministru, dupa modelul aplicat in 2009.

“Activitatea Comitetului interministerial privind absorbtia fondurilor europene vizeaza utilizarea acestui avantaj pe care il are Romania, acela de a aduce acasa bani europeni, de a putea moderniza infrastructura si alte domenii nationale, pe baza programelor sectoriale finantate din fonduri europene. Prin legea bugetului dam deja un impuls important in ceea ce priveste asigurarea cofinantarii pentru atragerea fondurilor europene, iar prin monitorizarea saptamanala a programelor operationale putem sa aducem mai multi bani in Romania pentru modernizarea tarii”, a declarat primul-ministru.

De asemenea, seful Executivului a mai precizat ca la nivelul Guvernului va functiona Consiliul interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale, care sa rezolve sesizarile privind evaziunea fiscala si sa identifice modalitati de eliminare a acestui fenomen.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 87