Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Regiunea Centru ocupa unul din primele locuri in absorbtia fondurilor alocate prin POR!

Vineri, 18 decembrie 2009, ADR Centru a organizat Conferinta Regionala destinata evaluarii activitatii intreprinse de catre expertii agentiei pentru implementarea masurilor cuprinse in cadrul POR, pentru Regiunea Centru. La eveniment au participat circa 50 de persoane, intre care reprezentanti ai autoritatilor publice locale, reprezentanti ai ONG si ai mediului de afaceri, jurnalisti si membri ai retelei regionale a comunicatorilor pentru programul REGIO.

O mare parte a conferintei a fost reprezentata de dezbaterea situatiei proiectelor depuse spre finantare in regiunea Centru, in concordanta cu axele prioritare ale REGIO si cu necesitatile de finantare identificate in faza de programare a fondurilor europene. Pana in acest moment, in Regiunea Centru, sunt depuse peste 520 de proiecte, care solicita spre finantare aproape 800 milioane euro, adica aproape dublu fata de alocarea financiara a programului, pentru perioada 2007-2013.

"Regiunea noastra ocupa unul dintre primele locuri pe tara in ceea ce priveste gradul in care sunt atrase aceste finantari. Pentru anii urmatori, 2010 si 2011, acest grad de atragere a fondurilor va creste si, ca sa putem vorbi de o buna absorbtie si de cresterea impactului acestor bani europeni, trebuie sa ne concentram atentia pe derularea conforma a fiecarui proiect in parte”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 65