Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Seminar de pregatire pentru oportunitatile de finantare ESPON

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei organizeaza, la data de 13 octombrie 2009, seminarul de pregatire “Oportunitati de finantare pentru proiecte de cercetare a teritoriului - Lansarea a 5 noi apeluri in cadrul Programului ESPON 2013”.

Evenimentul se adreseaza reprezentantilor universitatilor si institutiilor de cercetare, publice, de drept public sau private din domeniul dezvoltarii teritoriale, reprezentantilor autoritatilor publice de la nivel central si local, autoritatilor de management ale programelor finantate din fonduri structurale etc.

Scopul principal al acestui seminar este furnizarea informatiilor necesare potentialilor beneficiari din România pentru a participa cu propuneri de proiecte in cadrul noii licitatii a Programului ESPON 2013.

In cadrul acestei licitatii, lansata pe 16 septembrie 2009, cu termen limita de depunere a proiectelor pâna la 11 noiembrie 2009, sunt deschise urmatoarele apeluri:

  •  Apel pentru propuneri de proiecte de cercetare aplicata (Prioritatea 1 - Cercetare aplicata in domeniul dezvoltarii teritoriale, competitivitatii si coeziunii teritoriale);
  •  Apel pentru expresii de interes pentru idei de teme de analiza focalizata (Prioritatea 2 - Analize focalizate spatial, realizate la cererea utilizatorilor/Etapa 1);
  •  Apel pentru propuneri de proiecte de analiza focalizata (Prioritatea 2 – Etapa 2);
  •  Apel pentru propuneri de proiecte privind Platforma stiintifica ESPON (Prioritatea 3 - Platforma si instrumente stiintifice);
  •  Apel pentru propuneri de proiecte transnationale in cadrul Retelei Punctelor de Contact ESPON (Prioritatea 4 - Valorificarea rezultatelor cercetarilor, consolidarea spiritului de proprietate asupra rezultatelor, cresterea participarii la procesul de luare a deciziei).

Daca doriti sa participati la seminarul de pregatire, va rugam sa confirmati participarea dumneavoastra la adresa de e-mail: espon2013@mdrl.ro pâna luni, 12 octombrie.

Pentru informatii suplimentare despre acest eveniment, o puteti contacta pe doamna Monica BUCURENCIU, consilier pentru afaceri europene, telefon: 0752 196 200, e-mail: monica.bucurenciu@mdrl.ro.

ESPON 2013 este un program operational de cooperare teritoriala europeana interregionala, care furnizeaza informatii si statistici privind dezvoltarea si coeziunea teritoriala a spatiului european si care se realizeaza in cadrul unei retele europene a organismelor de cercetare si a actorilor relevanti implicati in dezvoltarea teritoriala. Activitatile din acest program sunt finantate din Fondul European de Dezvoltare Regionala, in cadrul Obiectivului de Cooperare Teritoriala Europeana al Politicii UE de Coeziune.

Sursa: www.mdrl.ro

Vizualizări: 98