Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect cu fonduri europene pentru modernizarea canalizarii din Urziceni

Primaria Municipiului Urziceni implementeaza proiectul privind „Modernizarea retelelor de canalizare din municipiul Urziceni, judetul Ialomita”, finantat in cadrul Programului PHARE 2006 Coeziune Economica si Sociala - “Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu” si având o valoare totala de 1.311.077,19 EURO.

Obiectivul general al proiectului ce se desfasoara in perioada 30.11.2008 – 30.11.2009 consta in dezvoltarea si implementarea politicilor si programelor multi-anuale pentru coeziunea economica si sociala prin proiecte de investitii in sectoare prioritare, in conformitate cu prevederile Planului National de Dezvoltare (PND), intarirea capacitatii institutionale a autoritatilor locale relevante pentru a fi pregatite pentru implementarea sprijinului investitional care este disponibil, consolidarea structurilor institutionale, administrative, de programare si implementare necesare pentru a administra eficient Fondurile Structurale.

Obiectivele specifice se concretizeaza in reabilitarea a cca. 6.310 m de retele de canalizare menajera existente (colectoare principale si racorduri) si extinderea a cca. 110 m de retea de canalizare menajera (colectoare principale si racorduri).

Proiectul va contribui la reabilitarea mediului, va duce la cresterea calitatii vietii, va avea un impact pozitiv asupra sanatatii populatiei, iar investitiile vor imbunatati retelele de canalizare menajera in conformitate cu cerintele Uniunii Europene.

Sursa: MDRL

Vizualizări: 121