Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Anca BOAGIU: Luni asteptam instiintarea oficiala pentru reluarea negocierilor asupra POR

Anca Daniela BOAGIU: Luni asteptam instiintarea oficiala pentru reluarea negocierilor asupra POR

Ministrul integrarii europene, Anca Daniela BOAGIU, a avut o discutie de clarificare, la telefon, cu Danuta HUBNER, comisarul european pentru politica regionala, despre procedurile de aprobare a programelor operationale transmise de Romania catre Comisia Europeana. Cei doi oficiali au agreat ca MIE sa trimita luni forma refacuta a Programului Operational Regional, urmand ca procedurile de aprobare sa fie reluate.

Am avut consultari cu reprezentantii Comisiei Europene si am convenit asupra punctelor pentru care aveam nevoie de un acord. Astazi am incheiat consultarile cu Comisia Europeana, iar, pana luni, MIE va definitiva documentul refacut si il va transmite Comisiei. Luni asteptam instiintarea oficiala pentru reluarea negocierilor formale.”, a declarat Anca Daniela Boagiu.

Ministrul integrarii a subliniat ca actuala interupere a consultarilor nu trebuie interpretata intr-un registru alarmist, ci doar ca o procedura normala care ne-a permis sa ajungem la un acord cu Comisia Europeana asupra punctelor divergente. „Asa cum mi-a confirmat si comisarul Hubner aceste consultari se intrerup in mod normal cu statele membre ori de cate ori directoratele generale ale Comisiei au nevoie de lamuriri suplimentare: Polonia, Franta, Germania au trecut si ele prin aceasta procedura”, a declarat Anca Daniela Boagiu.

Conform regulamentului UE, din momentul acceptarii programului de catre Comisie, care in cazul Programului Operational Regional este data de 7 februarie a.c., Comisia are obligatia de a evalua si aproba documentul in termen de patru luni. Comisia a solicitat informatii suplimentare pentru argumentarea unor domenii de interventie ale POR si a initiat, in conformitate cu regulamentele europene, intreruperea procedurii interne de aprobare a programului, pentru a se putea inscrie in perioada de patru luni de care dispune pentru acest demers.

Sursa: Ministerul Integrarii Europene

Vizualizări: 82