Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Centru intermodal regional de transport cu fonduri UE

Agentia de Dezvoltare Economico – Sociala a judetului Timis anunta finalizarea proiectului intitulat „Studiu de fezabilitate "Centru intermodal regional de transport marfa Timisoara" finantat prin Programul de Vecinatate Romania Serbia Phare CBC 2006.

Obiectivul principal al proiectului a fost dezvoltarea parteneriatelor de afaceri transfrontaliere dintre Romania si Serbia prin crearea unui centru intermodal regional de transport marfa si bunuri care sa deserveasca agentii economici din Timis si din Serbia pe o raza de 300 km.

Proiectul s-a desfasurat in parteneriat cu CJ Timis, Primaria Municipiului Timisoara si Municipalitatea Zrenjanin, in calitate de partener transfrontalier.

Bugetul total alocat al proiectului a fost de 80.000 Euro, din care Autoritatea Contractanta a finantat suma de 50.000 Euro.

Rezultatele concrete obtinute:

  • realizarea studiu de fezabilitate ,,Centru intermodal regional de transport marfa in Timisoara”
  • crearea premizelor pentru dezvoltarea infrastructurii de servicii logistice si implicit a celei de afaceri in zona transfrontaliera
  • solutii pentru valorificarea superioara a potentialului local si transfrontalier, cresterea atractivitatii regiunii pentru investitii si cresterea competitivitatii regiunii
  • solutie de asociere a partenerilor de proiect pentru administrarea centrului
  • promovarea proiectului in partea de nord-est a Serbiei (Voivodina) si in mediul de afaceri

Sursa: www.mdrl.ro

Vizualizări: 96