Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

140 milioane de euro acordate de BEI pentru finantarea IMM-urilor

Banca Europeana de Investitii a acordat Romaniei doua credite intermediare pentru a sprijini proiectele intreprinderilor mici si mijlocii: 80 de milioane de euro pentru BANCPOST S.A. si 60 de milioane de euro pentru EFG Leasing INF S.A. Imprumutul pentru Bancpost Romania va finanta proiectele mici si mijlocii ale IMM-uri in diverse sectoare din industrie, agricultura, turism si servicii.

Imprumutul pentru EFG Leasing Romania va sprijini cu pana la 30% proiecte mici ale IMM-urilor din Romania din domeniile industriei, serviciilor, inclusiv turism, agricultura, sanatate, energie si protectia mediului, imprumutul fiind de asemenea disponibil pentru a finanta proiectele entitatilor din sectorul public.

In cadrul acestui imprumut, EFG Leasing Romania va beneficia, de asemenea, si de facilitatile de finantare ale IMM-urilor – o schema de ajutor speciala promovata de catre CE axata pe dezvoltarea continua si competitiva a intreprinderilor mici si mijlocii din Romania.

Imprumuturile BEI pentru IMM-uri au ca scop reducerea impactului crizei economice actuale, prin imbunatatirea accesului la fonduri pe termen mediu si lung ce sunt avantajoase financiar.


Informatii suplimentare
Sarcina BEI, institutie financiara a UE, este de a contribui la integrarea, dezvoltarea echilibrata, coeziunea economica si sociala a statelor membre, prin finantarea investitiilor cu grad scazut de risc.

Prin liniile sale de credit pentru institutiile financiare, BEI subventioneaza, de obicei, proiectele implementate de catre IMM-uri (cu mai putin de 250 de angajati) si de catre municipalitati. Pentru a creste accesul IMM-urilor la finantare pe termen lung, BEI coopereaza indeaproape cu institutiile financiare locale care au expertiza pe piata locala, in special in furnizarea de servicii pentru afaceri, printr-o retea bine dezvoltata. Din 1990, BEI a semnat contracte de imprumut cu Romania in valoare de 6.6 miliarde euro, din care aproximativ 530 milioane euro (inclusiv creditele curente) au fost destinate sprijinirii proiectelor IMM-urilor si municipalitatilor.


Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 100