Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Bilantul final in Regiunea Centru: 76 de contracte semnate pentru sprijinirea microintreprinderilor

Procesul de contractare a proiectelor depuse in cadrul apelului lansat in 2008 privind sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor (POR, DMI 4.3.) in Regiunea Centru s-a incheiat.

Au fost semnate 76 de contracte de finantare , fiind puse la dispozitia beneficiarilor peste 21,3 milioane lei, pentru derularea unor proiecte in valoare de peste 37,8 milioane lei.

Regiunea Centru a inregistrat cel mai mare numar de proiecte depuse dintre toate regiunile de dezvoltare, microintreprinderile din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu depunand 169 de proiecte.

Procesul de contractare al acestor proiecte a demarat in luna martie 2009, fiind semnate, 76 de contracte, cu beneficiari din toate judetele regiunii. Din numarul total de cereri de finantare care au trecut de toate etapele de evaluare si selectie, respectiv 90 de proiecte care au fost selectate spre finantare, un numar de 14 beneficiari au renuntat la contracte, datorita conditiilor economice nefavorabile. Chiar si in aceste conditii, valoarea solicitata si contractata spre finantare nerambursabila o depaseste cu 25% pe cea alocata initial microintreprinderilor din Regiunea Centru.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 74