Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiectele pentru autostrada Cernavoda - Constanta si varianta de ocolire Constanta au fost contractate

In data de 24 iulie 2009, AM POS Transport si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. au semnat contractele de finantare pentru doua proiecte majore: „Constructie autostrada Cernavoda – Constanta” si „Constructia variantei de ocolire a Municipiului Constanta”.

Proiectele au fost depuse in cadrul Axei Prioritare 1 „Modernizarea si dezvoltarea axelor prioritare TEN-T, in scopul dezvoltarii unui sistem durabil de transport si integrarii acestuia in retele de transport ale UE”, Domeniul Major de Interventie 1.1 „Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii rutiere de-a lungul axei prioritare TEN-T nr.7”.

Proiectul „Constructie autostrada Cernavoda – Constanta” a fost impartit din considerente tehnice si financiare in doua tronsoane si anume, Cernavoda – Medgidia (19,3 km) si Medgidia – Constanta (31,5 km). Obiectivul proiectului este construirea unui nou tronson de drum la standard de autostrada, pe ruta Cernavoda - Constanta, in lungime de 50.8 km. Valoarea totala eligibila a proiectului este de 349.685.338 lei, din care Fondul de Coeziune asigura suma de 297.232.539 lei, restul sumei fiind asigurata de la bugetul de stat. Proiectul este cofinantat printr-un imprumut BEI.

Proiectul „Constructia variantei de ocolire a Municipiului Constanta” are ca obiectiv proiectarea si constructia a 22,2 km de drum cu profil de autostrada (2x2). Valoarea totala eligibila a proiectului este de 260.664.914 lei, din care Fondul de Coeziune asigura suma de 221.565.176 lei, restul sumei fiind asigurata de la Bugetul de Stat. Proiectul este cofinantat printr-un imprumut BERD.

Conform calendarului estimativ al activitatilor din cadrul proiectelor, constructia autostrazii Cernavoda – Constanta este prevazuta a se incheia in luna martie 2011, iar constructia variantei de ocolire a Municipiului Constanta in luna octombrie 2011. Ambele lucrari vor fi urmate de o perioada de garantie de 24 luni.

Sursa: www.mt.ro

Vizualizări: 106