Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

„Turism 365 zile pe an” finantat prin Phare

Vineri, 31 iulie 2009, Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta a organizat conferinta de presa finala a proiectului „Turism 365 zile pe an” finantat de UE prin Programul Phare CBC Romania-Bulgaria. Partener in cadrul proiectului este Camera de Comert si Industrie Dobrici – Bulgaria.

Obiectivul general al proiectului a fost acela de a contribui la dezvoltarea economica a zonei de granita Constanta – Dobrici si la relansarea turismului romanesc si bulgar de litoral prin extinderea sezonului turistic activ. Beneficiarii directi ai proiectului sunt firmele de turism din Romania si Bulgaria.

Prin proiect s-au realizat urmatoarele activitati: conferinta “Turism 365 de zile pe an” la Constanta, vizita de studiu a participantilor bulgari pe litoralul romanesc, vizita de studiu a participantilor romani pe litoralul bulgaresc, elaborarea ghidului „Turism 365 de zile pe an”, crearea unei baze de date on-line a evenimentelor de turism, culturale, crearea prin proiect al polilor de competente „Turism 365 de zile pe an” la Constanta si Dobrici. Activitatile au fost promovate in mass-media locala si in publicatiile partenerilor, cat si pe pagina web a proiectului.

Bugetul total al proiectului a fost de 53.580 euro, din care 48.200 euro a reprezentat contributia UE. Proiectul s-a desfasurat pe o perioada de 12 luni, incepand cu 01 august 2008.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Vizualizări: 102