Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Doua noi contracte de finantare semnate in Nord-Est

In data de 16 iulie 2009, la Iasi au fost semnate inca doua contracte de finantare prin POR.

Primul proiect, contractat in cadrul DMI 3.3 „Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta”, a fost initiat de catre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara EURONEST si este intitulat „Achizitionare echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de intevrentie in situatii de urgenta, acordarii asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat”.

Obiectivul proiectului este imbunatatirea capacitatii de raspuns si a calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta la nivelul Regiunii Nord-Est, prin reducerea timpului de interventie pentru acordarea primului ajutor calificat. Valoarea totala a proiectului este de 47,67 milioane de lei, din care 39,23 milioane sunt fonduri nerambursabile, iar durata estimata de implementare este de 24 luni de la semnarea contractului de finantare.

Constituita la inceputul anului 2008, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara EURONEST este formata din cele sase judete ale Regiunii Nord-Est. Prin intermediul acestui proiect, vor fi achizitionate echipamente specifice pentru imbunatatirea sistemului de interventii in cazuri de urgenta, respectiv 47 de autospeciale cu dotari pentru incendii, descarcerari si acordare de prim-ajutor si un centru mobil de comanda si control, care vor intra in patrimoniul Inspectoratelor Judetene pentru Situatii de Urgenta din judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui.

Cel de-al doilea proiect semnat „Reabilitarea si modernizarea campusului «Tudor Vladimirescu »”, initiat de Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” Iasi, este finantat in cadrul DMI 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”. Cu o durata de 31 luni, proiectul isi propune reabilitarea si modernizarea campusului universitar din punct de vedere energetic si al serviciilor complementare acordate studentilor in vederea asigurarii pe termen mediu si lung a accesului populatiei din Regiunea Nord-Est la invatamantul superior tehnic, in conditii de cazare si servicii complementare furnizate la standarde europene. Valoarea totala a proiectului este de 66,54 milioane de lei, din care 54,92 milioane sunt fonduri nerambursabile.

Sursa: www.inforegionordest.ro

Vizualizări: 151