Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fondurile REGIO ajuta la imbunatatirea conditiilor de trai ale varstnicilor din Sibiu

Un nou contract de finantare nerambursabila, semnat la ADR Centru prin POR, va finanta imbunatatirea conditiilor de viata pentru varstnicii care stau in Caminul „Dr. Carol Wolff” din Sibiu. Contractul semnat vineri, 03.07.2009, prevede utilizarea unui buget de peste 798 mii lei pentru „Cresterea eficientei energetice la Caminul pentru persoane varstnice „Dr. Carl Wolff” din Sibiu, prin izolare termica partiala a cladirii si modernizarea instalatiei de incalzire a apei menajere”.

Pentru Regiunea Centru este prima cerere de finantare aprobata pe DMI 3.2, ce urmareste reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale.

Proiectul isi propune sa reabiliteze centrul rezidential, sa schimbe circa 660 mp de geamuri si usi si sa monteze 72 mp de panouri solare, intr-o perioada de 11 luni, perioada de implementare a proiectului. Prin alocarea a 657 mii lei, fonduri nerambursabile, proiectul are ca obiectiv reducerea si eficientizarea consumului de energie, diminuarea poluarii fonice si marirea pe viitor a capacitatii de cazare, ca urmare a schimbarii destinatiei celor 3 camere de oaspeti, obtinandu-se inca 14 locuri pentru beneficiarii acestui gen de servicii sociale.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 87