Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Judetul Neamt, beneficiar al fondurilor europene pentru reabilitarea infrastructurii de transport

Pe 26 iunie 2009, la sediul Consiliului Judetean Neamt, a fost semnat un nou contract de finantare in cadrul POR, intitulat “Reabilitarea si modernizarea drumului judetean DJ 156 A, Km 43+700 - 56+640, Judetul Neamt”.

Proiectul are o valoare totala de 30.010.537,25 lei si este estimat a se finaliza intr-o perioada de 25 luni de la semnarea contractului de finantare.

Cererea de finantare a fost depusa la ADR Nord-Est in decembrie 2007 si vizeaza Axa 2 -„Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale”, DMI 2.1 -  „Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia / reabilitarea soselelor de centura”.

Obiectivul specifiv al proiectului il reprezinta reabilitarea/ modernizarea a 12,960 km din drumul judetean DJ 156 A prin interventii asupra infrastructurii rutiere respective, in vederea cresterii pe termen mediu a fluxurilor de capital, a mobilitatii fortei de munca, a accesibilitatii spre si in interiorul tarii. Initiatorii proiectului isi propun prin implementarea acestuia sa determine dezvoltarea durabila a zonei si sa creeze noi oportunitati de locuri de munca, inclusiv in zonele rurale.

La nivelul Regiunii Nord-Est, acesta este cel de-al optsprezecelea contract de finantare semnat pentru Axa prioritara 2. Valoarea totala a proiectelor contractate pana in prezent insumeaza 138.753.599 euro.

Sursa: www.inforegionordest.ro

Vizualizări: 68