Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a lansat al doilea apel de proiecte in cadrul URBACT II!

Programul URBACT II a lansat, la data de 16 iunie 2009, al doilea apel de proiecte in valoare de aproximativ 9.420.000 euro, pentru crearea a 12 retele tematice si a 3 grupuri de lucru care sa vizeze ambele axe prioritare ale Programului URBACT II:

  • Orase, promotoare ale cresterii economice si ocuparii fortei de munca
  • Orase atractive si unite.

Data limita pentru depunerea propunerilor pentru crearea retelelor tematice si/sau a grupurilor de lucru este 25 septembrie 2009, aceasta facandu-se catre Secretariatul Tehnic URBACT II (Franta), Délégation Interministérielle à la Ville, 194 avenue du Président Wilson 93217 Saint Denis la Plaine CEDEX.

Potentialii beneficiari ai acestui apel de proiecte al Programului URBACT II sunt:
  • Orasele (in sensul larg);
  • Regiuni si state membre, relevante in domeniul dezvoltarii urbane;
  • Universitati si centre de cercetare relevante in domeniul dezvoltarii urbane.

Beneficiarii trebuie sa fie institutii publice sau organisme publice echivalente (pentru axele prioritare 1 si 2), iar participarea unei AM POS/ AM POR in proiecte, constituie un avantaj in procesul de selectie al acestora.

Proiectele aprobate in urma acestui apel de proiecte vor avea ca rezultate stimularea schimburilor de experienta intre orase si alti actori urbani, capitalizarea cunostintelor si a diseminarii bunelor practici in domeniul dezvoltarii urbane integrate si durabile.

Acest apel de proiecte are drept scop sprijinirea oraselor europene pentru a face fata celor doua mari provocari ale momentului: criza economica si consecintele acesteia si schimbarile climatice si impactul acestora. Pentru aceasta, propunerile de proiecte trebuie sa se adreseze uneia din cele 16 teme prioritare ale acestui apel.

Detalii suplimentare, precum si pachetul documentelor necesare se gasesc pe site-ul www.urbact.eu.

Informatii de background despre Programul Operational URBACT II
In Romania, MDRL, prin Directia Cooperare Teritoriala Internationala, indeplineste rolul de Autoritate Nationala pentru PO URBACT II, avand responsabilitatea promovarii programului la nivel national si sprijinirii potentialilor beneficiari din Romania.

Obiectivul general al programului URBACT II vizeaza satisfacerea necesarului de informatii in procesul de eficientizare a politicilor de dezvoltare urbana durabila, prin care toate regiunile europene sunt ajutate sa se adapteze viitoarelor circumstante de dezvoltare.

Aria de cooperare: intreg teritoriul UE (27 state membre) la care se adauga 2 state partenere cu statut special: Norvegia si Elvetia. Statele candidate la aderarea la UE, in masura in care isi exprima interesul vor primi finantare prin IPA, in timp ce alte state vecine UE, care isi exprima oficial interesul de a participa in program, pot participa cu finantare proprie.

Bugetul programului, unic pentru cele 27 state membre, pentru 7 ani este de 68,89 mil euro.

Sursa: MDRL

Vizualizări: 83