Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Convietuiri culturale si identitare

Liceul de Arta „Sabin Dragoi” Arad a anuntat finalizarea proiectului „Convietuiri culturale si identitare”.

Scopul acestui proiect a fost de a initia si aprofunda dialogul intercultural intre tinerii din cele doua tari vecine, Romania si Ungaria, utilizand universalitatea limbajului artistic. In implementarea proiectului, alaturi de liceul aradean, au fost implicati si Liceul de arta si Scoala de muzica „Bella Bartok” Bekescsaba, Filarmonica de Stat Arad si Centrul Cultural Judetean Arad, in calitate de parteneri, respectiv Casa de Cultura „Jozsef Attila” si scoala de muzica Battonya si Directia judeteana pentru Culte, Cultura si Patrimoniu Arad, in calitate de asociati.

Principalele activitati derulate in timpul proiectului au fost:

  • organizarea si derularea a sapte concerte corale comune sustinute in urmatoarele localitati: Dorobanti, Simand, Chisineu Cris, Ineu, Battonya, Gyula si Mehkerek. Corul a fost constituit din 42 de persoane (40 de elevi si doua profesoare dirijor)
  • organizarea si derularea unei tabere comune de creatie, care s-a derulat in zona localitatii Moneasa, unde au participat 20 de persoane (17 elevi si 3 profesori de specialitate). Lucrarile realizate de elevi au fost expuse in sapte localitati: Arad, Dorobanti, Chisineu Cris, Ineu, Battonya, Gyula si Mehkerek.

Proiectul a fost finantat de Uniunea Europeana, prin programul PHARE CBC 2006 RO-HU / Interreg III A, cu suma de 49.250 EURO, din care 5.080 EURO a reprezentat cofinatare din partea beneficiarului. Proiectul s-a derulat in perioada 19 august 2008 – 18 iunie 2009.

Sursa: MDRL

Vizualizări: 117