Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri structurale pentru proiecte de infrastructura educationala si de restaurare a patrimoniului cultural

Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Razvan MURGEANU, a semnat miercuri, 3 iunie 2009, la Focsani, doua contracte de finantare prin Programul Operational Regional, Modernizarea, extinderea si dotarea Centrului scolar pentru educatie incluziva Mihalceni si Drumul de glorie al armatei romane în primul razboi mondial, în valoare de 2.187.309,89 lei (560.848,68 euro), respectiv 21.214.265,34 lei (5.439.555,22 euro).

“Contractele semnate sunt foarte importante pentru ca ofera un exemplu si o alternativa la proiectele de infrastructura depuse în cadrul Axei 2 în numar foarte mare. Suntem bucurosi ca beneficiarii din Vrancea au înteles importanta dezvoltarii unor proiecte de infrastructura sociala si educationala sau a celor de restaurare si valorificare a patrimoniului cultural-istoric” a declarat secretarul de stat Razvan MURGEANU.

Proiectul Modernizarea, extinderea si dotarea Centrului scolar pentru educatie incluziva Mihalceni va fi implementat timp de 20 de luni si îsi propune modernizarea spatiilor de învatamant si a internatului scolar din Mihalceni, îmbunatatirea eficientei energetice în unitatea de învatamant, dotarea a 9 sali de clasa, 2 cabinete de terapie specifica, 2 ateliere de specialitate si a unei sali de sport.

Al doilea proiect, Drumul de glorie al armatei romane în primul razboi mondial, va fi implementat timp de 44 de luni. El vizeaza restaurarea, reabilitarea si conservarea mausoleelor din Focsani, Marasesti, Marasti, Soveja. În urma investitiei, cele 4 mausolee si 5 monumente istorice care se afla pe traseul drumului de glorie al armatei romane din timpul primului razboi mondial vor fi introduse într-un circuit turistic de interes regional, national si international, lucru ce va conduce la cresterea atractivitatii monumentelor istorice prin diversificarea produselor si a serviciilor turistice.

Sursa: www.inforegio.ro

Vizualizări: 93